maanantai 29. elokuuta 2011

Eleven angels of mercy

Aloitin kirjoittamaan tätä jo eilen mutta nukahdin kesken.. 
Viime viikko sujui ihan mukavasti. Kamalasti kouluhommia mutta pitää vain yrittää olla ahkera. Yhtenä iltana huomasin että refluksilääkkeet oli päässyt loppumaan ja meinasi jo hätäännys iskeä kunnes löysin juuri sopivasti kolme pilleriä jostain viidennestätoista lääkepussista. Sen jälkeen olenkin vähentänyt kahvin juontia kahteen kuppiin päivässä ja hyvin olen tämän pitänyt! Tosin laskeskelin että tänään menee kolme kuppia mutta ei kai se nyt haittaa jos kerran menee vähän yli? 
Perjantaina oli valinnanvaikeuksia lähdenkö Espooseen, teenkö esitelmää vai kaverin kanssa kaupungille? Olin jo aiemmin päivällä käynyt treffeillä mutta lopulta päädyin menemään vielä kaupungille ja aloitin esitelmän teon illalla (lue: avasin PowerPointin). Lauantaina ajeltiin sitten äidin, isän ja tädin kanssa Espooseen siskontytön rippijuhliin. Oli todella mukavaa, vanhemmat lähti ja jäin siskon luo yöksi. Vanhempi veljenikin oli vaimonsa ja poikansa kanssa yötä siellä. Sunnuntaina oli vuorossa Maten tapaaminen! Nukuin tietysti pommiin mutta monen mutkan kautta selvisin lopulta Kamppiin menevään bussiin. Ei vain tuntunut päivä millään lähtevän käyntiin kun en ensinnäkään saanut bussikuskin puheesta yhtään mitään selvää ja sen jälkeen puhelin lensi bussin lattialle. No mutta! Oli mahtava päivä jälleen kerran Maten kanssa. Voitte lukea täältä :) 
  Toisinlaisiin aiheisiin. Minulla ei ole ikinä todettu kroonista poskiontelontulehdusta mutta silti sinuitis on aina ollut ongelma. Tulehduksia vähän väliä, kipu on kovaa ja kyynelkanavat menevät koko ajan tukkoon (mikä sattuu paljon enemmän kuin nenän tukkoon meneminen). En edes muista mistä tämä alkoi mutta viime syksynä korva, -nenä, -kurkkutautilääkärini totesi että poskionteloni ovat melko ahtaat. Kävin pään TT-kuvissa (eli pään ontelot kuvattiin tarkasti pala palalta) ja sain marraskuun alkupuolelle ajan poskionteloiden pallolaajennukseen. Korva, -nenä, -kurkkutautilääkärini (tuosta linkistä löytyvä Matti Penttilä) toi tämän pallolaajennustekniikan suomeen mikä on huomattavasti parempi kuin vanha avarrusleikkaus, missä jouduttiin rikkomaan limakalvoja ja poskionteloiden luurakenteita. Matti teki minulle tämän pallolaajennuksen ja kaikki sujui oikein hyvin. En vain taaskaan meinannut nukutuksesta herätä kunnolla ja makasin aika pitkään selälläni mikä aiheutti verihyytymien valumisen syvälle poskionteloihin. Toinen poskiontelo pääsi myös tulehtumaan ja aloitin nenäkannun käytön. Hyytymät poskionteloissa sattui ihan älyttömästi ja niitä tuntui tulevan viikkokausia. Jos ei kannua ollut lähettyvillä niin niitä valui koko ajan nenänieluun ja yskin ja oksentelin niitä vähän väliä. Aloitin Duactin (lääke, joka laskee pään limakalvojen turvotusta) ja sille tielle jäin. Nykyään sentään selviän 1-2 pillerillä päivässä ja espanjassa saatoin välillä huomata etten ole viikkoon ottanut Duactia! Mutta loppu hyvin kaikki hyvin; heti leikkauksen jälkeen tuntui että oli helpompi hengittää (vaikka olinkin aika kovissa kipulääkkeissä) eikä ole poskiontelontulehduksia tullut enää sen jälkeen :) 


Löysin puhelimelle ohjelman Water my photo
♥ Sara Bareilles - Gonna Get Over You 
Ps. Voisin alkaa myös kertomaan jotain pieniä espanjajuttuja :) Siellä kun aina sattuu ja tapahtuu! 

7 kommenttia:

 1. Treffeillä! tää kuulostaa hyvältä ;D
  Ja auts toi nenäontelojuttu :O :(

  VastaaPoista
 2. @Proximax: No niitä nyt tulee ja menee vähän väliä.
  Ja ei poskiontelot enää vaivaa :) Paitsi nyt tietty kun sanoin.. :D

  VastaaPoista
 3. Millonhan mä saisin tietää mikä mun korvia vaivaa. -.-' oon ollu jo useamman kuukauden jonossa korvapolille.. meinasin kirjottaa muutakin, mutta jätämpä kuitenkin mainitsematta heh

  VastaaPoista
 4. Honey I'm home! Tai no siis Suomessa. Puhelin on nyt pimeänä (sattu pieni onnettomuus, kerron mahd pian) mutta yritän saada vaihtopuhelimen niin nopeesti ku mahollista! Soitan illallllla!

  VastaaPoista
 5. Törmäsin vahingossa hienoon blogiisi... Aikaa on jo kulunut tästä kirjoituksesta, mutta kiinnostaisi kovasti kuulla, oletko ollut tyytyväinen pallolaajennukseen ja onko se edelleen helpottanut poskiontelo oireita? Minulla on ollut jo kohta 2,5 vuotta ongelmia poskiontelon kanssa ja joko pallolaajennus tai perinteinen leikkaus on edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja tosi kiva kun kirjotit :) anteeksi kun vastaaminen on kestänyt, olen ollut pienellä kesätauolla tässä. Se on varmasti aika yksilökohtaista miten tuo pallolaajennus vaikuttaa mutta sanoisin että jos poskiontelot vaivaavat paljon niin se kyllä kannattaa. Ja ehdottomasti pallolaajennuksella, se on helppo ja nopea toimenpide eikä siinä tarvitse rikkoa mitään niinkuin leikkauksessa. Minun on totta puhuen vaikea sanoa kuinka paljon pallolaajennus on vaikuttanut sillä vuosi sitten selvisi että sekä astmani, allergiani että poskiontelo-ongelmani on johtunut siitä että asuin 10 vuotta homeisessa talossa. Ennen tuli otettua duactia ja antihistamiinia kaksin käsin ja nyt kun olen muuttanut täysin uuteen asuntoon, on kaikki oireet kadonnut tai helpottanut. Kannattaa miettiä ja ehkä puhua lääkärinkin kanssa jos on olemassa mahdollisuus että home ja kosteusvauriot ylläpitäisi noita ongelmia?
   Toivottavasti tästä on apua ja toivottavasti saat helpotusta ongelmiisi! Ja kysy ihmeessä jos vielä jokin asia mietityttää :)

   Poista
 6. Hei!
  Paljon kiitoksia vastauksestasi! Todella hienoa kuulla että suurin osa oireistasti ovat nyt kadonneet. Olen kyllä miettinyt kosteus- tai homevaurion mahdollisuutta ja eihän sitä koskaan tiedä, mutta luulen että minulla on kuitenkin enemmän vain kyse rakenteellisesta ahtaudesta.
  Täytyy vielä tarkasti miettiä miten tehdä, mutta paljon kiitoksia sinulle kun kerroit omasta kokemuksestasi!

  VastaaPoista